de madammen
Lekkere comfortfood: pasta met gevulde gehaktballen én wodka
In de keuken
di 5 mei - 9:30
Een smeuïge pasta met gehaktballen, wie wordt daar niet goed gezind van?
Dit heb je nodig
- 250 farfalle (strikjespasta)
- 300 gram gemengd gehakt (varkens-rund)
- Kleine mozzarella balletjes
- 1 prei
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1 teen look
- 1 chili
- 50 ml wodka
- Fijngesneden peterselie
- 400 ml tomatenpassata
- 1 eetlepel ketchup
- 50 ml room.
- Verse basilicum
- Peper en zout
- olijfolie
Tip: Maak de saus bij voorkeur een dag van tevoren en zet hem fris in de koelkast. Niet alleen moet je de dag zelf nog enkel de pasta koken, je saus zal ook veel beter smaken!
Aan de slag
- Neem een grote kom en doe daarin het gehakt. Meng er 2 eetlepels fijngesneden peterselie onder.
- Snijd de prei doormidden en was ze onder stromend water. Snijd de prei erg fijn. Voeg 3 eetlepels van de fijngesneden prei toe aan het gehakt. Kruid met peper en zout. Roer het gehakt goed onder mekaar en kneed de massa. Zorg dat je handen nat zijn zodat je makkelijker balletjes kan rollen. Stop in elk gehaktballetje een mozzarellaballetje. Laat nog even in de koelkast staan.
- Snijd de paprika in fijne blokjes. Snijd of pers de look fijn. Snijd de chili fijn.
- Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de gehaktballetjes op een middelmatig vuur. Als de gehaktballetjes mooi gekleurd zijn aan de buitenkant, voeg dan de groenten toe en laat ze 10 minuten op een zacht vuurtje bakken. Blus met de wodka, laat een minuut alle alcohol uitkoken. Voeg de ketchup en de tomatenpassata toe. Laat nog een halfuurtje pruttelen op een erg laag vuur.
- Kook de pasta zoals beschreven op het pakje. Giet de pasta af en voeg een pollepel van het pasta water toe aan de saus. Werk af met een scheutje room en een handje vol basilicum blaadjes.