Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

'Letsen': gratis hulp krijgen in tijden van crisis

za 16 nov. - 5:00

Sara's reportage werd op 16 november uitgezonden in Avondpost op Zaterdag. Ze ging samen met Amelie op zoek naar gesprekspartners.

Sara's reportage werd op 16 november uitgezonden in Avondpost op Zaterdag. Ze ging samen met Amelie op zoek naar gesprekspartners.

Sara's verslag:

Ik volgde de afgelopen maand de werken van mijn collega’s op de voet. Deze week was het eindelijk mijn beurt om mijn beste beentje voor te zetten in de Belgodysee.

Samen met Amélie, mijn Waalse partner afkomstig uit Ladeuze, ging ik op zoek naar creatieve initatieven tijdens de crisis in Vlaanderen en Wallonië.

Ik belde voor Amelie heel wat mensen op uit Gent om te vragen of ze een interview wilden geven voor de RTBF, en of ze de Franse taal genoeg beheersten.

Velen reageerden met het feit dat het wel zou lukken, maar dat het wel ‘Frans met haar op’ zou zijn.

In Wallonië bleek het veel moeilijker om geschikte interviewees te vinden. Na een lange zoektocht was ik genoodzaakt om mijn reportage met Franstaligen op te nemen in de stad Brussel.

Na het avontuur van afgelopen week heb ik heel wat zaken bijgeleerd: mijn Frans is bijgeschaafd, ik ben meer te weten gekomen over de werking van lokale ruilhandel in Vlaanderen, Brussel én Wallonië en ik heb er een nieuwe vriendin bij!

Duo 4: Amélie Deconninck & Sara De Grave

Duo 4: Amélie Deconninck & Sara De Grave

Meer over dit reportersduo

In mijn kinderjaren heb ik wel eens een pennenvriendin gehad die ver weg woonde.

Vandaag kan ik zeggen dat ik met Amelie een schat van een meisje heb leren kennen! Deze Waalse dame heeft alles om het te maken in de bittere wereld van de journalistiek.

Ondanks alle taalperikelen hebben we elkaar geholpen bij het vinden van de juiste contactpersonen, het opbouwen van de reportage en het schrijven van onze artikels voor Metro en L’avenir.

Met mijn reportage wou ik de nadruk leggen op de heropleving van de lokale ruilhandel. In tijden van crisis is het mooi om te zien dat mensen terug beroep willen doen op elkaar.

Het principe is heel eenvoudig: Marie babysit op de kinderen van Frédéric. Fréderic helpt snoeien in de tuin van Marc en hij geeft Sandra op haar beurt wekelijks een uurtje gitaarles.

De ruilgroepen worden steeds populairder omwille van het sociale contact in je buurt, maar ook omwille van financiële redenen.

Na het maken van deze reportage besef ik maar al te goed dat ik later zuinig wil omspringen met mijn zuurverdiende centen.

Maar de laatste maanden dat ik in het leven sta als student wil ik toch afsluiten met de volgende quote van Lola, de dochter van de bekende Herman Brood: “Ik spaar geen geld. Ik spaar mooie momenten.”

Sara De Grave, 15 november 2013

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet