Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

  • Antwerpen

mis niets!

Aha!

Radio 2 stelt voor

consument

Erop uit

Lien is zot van Oudenaarde: haar 5 tips om de stad op een actieve manier te ontdekken

ma 5 jul. - 8:31

We hebben het voorbije jaar allemaal vakantie in eigen land ontdekt. We doen er nog een schepje bovenop! Elke week laten we een local de verborgen parels van zijn of haar gemeente voorstellen. Ontdek hier de 5 ultieme Oudenaarde-tips van Lien De Baerdemaeker!

De Koppenberg

"Als je een wielerliefhebber bent, dan is de Koppenberg een must see in Oudenaarde. Als je de volledige beleving wil, moet je hem uiteraard met de fiets trotseren. Als je van wandelen houdt, dan is het Koppenbergbos een mooie aanvulling op de kasseibeklimming."

Centrum Ronde van Vlaanderen & Peloton Café

"Wie Oudenaarde zegt, zegt de aankomst van de Ronde van Vlaanderen. Het Centrum Ronde van Vlaanderen is dan ook een must see. Momenteel loopt er een expo van Lucien Van Impe en Freddy Maertens. Voor een pitstop tijdens of na het fietsen of gewoon voor een hapje en een drankje, kan je terecht in het Peloton Café. Volledig ingericht in wielerthema. Is er live een koers te zien? Dan zal je die er ongetwijfeld ook kunnen volgen. Op het leuke terras op het binnenplein is het bovendien gezellig en in alle rust vertoeven. De pannenkoeken zijn er trouwens super lekker!"

Café locale

"Café Locale werd vorig jaar in het leven geroepen. Enkele lokale cafeetjes sloegen de handen in elkaar en bouwden een groot, maar heel gezellig, zomerterras op de Markt van Oudenaarde. De foodtrucks zorgen voor de ideale setting om een gezellige namiddag en avond te beleven. Ook de kinderen kunnen zich uitleven bij de fontein of de tijdelijke speeltuin."

The Outsider

"Wie op een warme dag op zoek is naar verfrissing, is bij The Outsider aan de Donk aan het goede adres. Je kan er waterskiën, wakeboarden, pedalo’s huren, suppen of kajakken. Kortom, ze hebben een aanbod waterplezier voor groot en klein. Wij genoten op een warme zomerdag alvast van een heerlijke kajakrit!"

"Wil je gewoon een wandeling doen? De Donk onthult, als je goed kijkt, zijn mooie pareltjes."

Brouwerij Liefmans & Roman

"Oudenaarde heeft enkele brouwerijen, Brouwerij Liefmans en Brouwerij Roman zijn er twee van. Die zijn zeker ook een bezoekje waard. Je beleeft tijdens de rondleiding de hele geschiedenis en ontdekt het proces hoe het bier tot stand komt. Geniet nadien extra hard van een Liefmans on the rocks, een ‘bruintje’ of een Ename Pater. Odnar is sinds deze zomer een nieuw café op de Liefmans-site, deze ligt vlak naast het jaagpad en nodigt uit om even een pitstop te doen."

Park Liedts en volkstuintjes

"Park Liedts en de volkstuintjes liggen vlak naast elkaar. Het is een mooi stukje groen op een boogschuit van de Markt. In Park Liedts kan je genieten van alle rust met zicht op het mooie kasteel. De Volkstuintjes overvallen je spontaan met een gevoel van pure nostalgie en gezelligheid."

Fietsen langs de Schelde

"De Schelde brengt je met de fiets vlot tot in Gent of Kortrijk. De leuke bankjes langs het jaagpad in Oudenaarde geven je de ideale gelegenheid om even uit te blazen met zicht op de voorbijvarende boten."

Meer zoals dit ..

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet