Maak de biscuit-meringuetaart met frambozen van Marie (Desselgem)
za 3 mei - 4:00
Ontdek het recept hieronder 👇🏼

Ingrediënten
- 100 gram zelfrijzende bloem
- 1 koffielepel bakpoeder
- 90 gram kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 gram zachte boter
- 4 eierdooiers
- 1 eetlepel melk
- 4 eiwitten
- 100 gram kristalsuiker
- 100 gram bloemsuiker
- amandelpoeder
- 250 ml slagroom
- 2 eetlepels kristalsuiker + 1 zakje vanillesuiker
- frambozen
Zo maak je de taart
- Verwarm de oven voor op 180° (boven- en onderwarmte).
- Teken op bakpapier twee cirkels met een doorsnede van 20 centimeter.
- Zeef de bloem en het bakpoeder. Klop samen met de kristalsuiker, vanillesuiker, zachte boter, eierdooiers en melk in enkele minuten tot een luchtig beslag.
- Verdeel dit beslag over de twee getekende cirkels.
- Klop de eiwitten tot stijve pieken.
- Voeg geleidelijk beide soorten suiker toe tot de meringue gaat glanzen.
- Verdeel de meringue over de beide cirkels van het biscuitbeslag, ook aan de randen zodat de biscuit volledig verborgen is.
- Bestrooi met amandelpoeder.
- Bak deze biscuits 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat afkoelen.
- Klop de slagroom met de suiker tot stijve pieken.
- Draai één biscuitlaag om met de meringue naar de onderkant. Verdeel hierover de slagroom en de frambozen.
- Leg de tweede biscuit met de meringue naar boven op de slagroom en de frambozen.