Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Maak de biscuit-meringuetaart met frambozen van Marie (Desselgem)

za 3 mei - 4:00

Ontdek het recept hieronder 👇🏼
De biscuit-meringuetaart met frambozen van Marie

Ingrediënten

  • 100 gram zelfrijzende bloem
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 90 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gram zachte boter
  • 4 eierdooiers
  • 1 eetlepel melk
  • 4 eiwitten
  • 100 gram kristalsuiker
  • 100 gram bloemsuiker
  • amandelpoeder
  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels kristalsuiker + 1 zakje vanillesuiker
  • frambozen

 

Zo maak je de taart

  • Verwarm de oven voor op 180° (boven- en onderwarmte).
  • Teken op bakpapier twee cirkels met een doorsnede van 20 centimeter.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder. Klop samen met de kristalsuiker, vanillesuiker, zachte boter, eierdooiers en melk in enkele minuten tot een luchtig beslag.
  • Verdeel dit beslag over de twee getekende cirkels.
  • Klop de eiwitten tot stijve pieken. 
  • Voeg geleidelijk beide soorten suiker toe tot de meringue gaat glanzen.
  • Verdeel de meringue over de beide cirkels van het biscuitbeslag, ook aan de randen zodat de biscuit volledig verborgen is.
  • Bestrooi met amandelpoeder.
  • Bak deze biscuits 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat afkoelen.
  • Klop de slagroom met de suiker tot stijve pieken.
  • Draai één biscuitlaag om met de meringue naar de onderkant. Verdeel hierover de slagroom en de frambozen.
  • Leg de tweede biscuit met de meringue naar boven op de slagroom en de frambozen.

 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet