Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Maak de chocolade-limoentaart van Liesbet (Melle)

za 3 mei - 4:00

Ontdek het recept hieronder 👇🏼
De chocolade-limoentaart van Liesbet

Limoen-chocoladetaart met witte chocolademousse, framboos en hazelnoot

Deze taart wordt gemaakt in een gekartelde taartvorm van 25 cm diameter en 4 cm hoog.

 

Ingrediënten

Voor het zanddeeg

• 80 g fijne kristalsuiker
• 160 g ongezouten roomboter
• 220 g bloem
• ½ ei
• Snuifje zout
• 50 g witte chocolade (om in te strijken)
 

Voor de limoencurd

• 3 citroenen
• 4 limoenen
• 160 g kristalsuiker
• 3 eieren
• 80 g boter
• 1 vel gelatine
• Snuifje zout
 

Voor de chocoladebiscuit

• 100 g eieren
• 100 g eidooiers
• 120 g suiker
• 90 g bloem
• 20 g cacaopoeder
• Handje geroosterde hazelnoten, fijngehakt
• Handje bevroren frambozen

 

Voor de witte chocoladevulling

• 3 blaadjes gelatine
• 100 ml melk
• 100 ml room
• 1 tl honing
• 1 tl vanille-essence
• 220 g witte chocolade + extra voor afwerking
• 250 g mascarpone
 

Afwerking

• Verse blauwe bessen en/of bramen
 

Zo maak je de taart

Zanddeegbodem

1. Meng suiker, boter, bloem, ei en zout tot een stevig deeg. Kneed indien nodig met de hand verder.
2. Verpak het deeg in plasticfolie en laat minstens 1 uur rusten in de koelkast.
3. Rol uit tot 5 mm dikte en bekleed de taartvorm. Snijd de randen bij.
4. Zet de vorm 15 min in de diepvries. Bak daarna 20 min blind op 180 °C (boven-onderwarmte), verwijder de blindbakvulling en bak nog 10 min verder.
5. Laat afkoelen en bestrijk met gesmolten witte chocolade.
 

Limoencurd

1. Rasp de limoenschillen en pers de citroenen en limoenen.
2. Week het gelatine blaadje in koud water.
3. Mix de zeste met de suiker tot een geurige limoensuiker.
4. Voeg de boter toe en mix tot een gladde massa. Voeg dan één voor één de eieren toe, gevolgd door het sap en zout.
5. Giet in een steelpan en verwarm al roerend tot het mengsel indikt. Roer het geweekte gelatine blaadje al roerend toe, tot het volledige is opgelost. Laat afgedekt afkoelen in de koelkast.
 

Chocoladebiscuit

1. Klop eieren, eidooiers en suiker tot een luchtige massa.
2. Zeef bloem en cacaopoeder en spatel onder het beslag.
3. Voeg de gehakte hazelnoten toe.
4. Stort op een bakplaat met bakpapier en strooi de bevroren frambozen erover.
5. Bak 15 min op 190 °C. Laat afkoelen.
 

Witte chocoladevulling

1. Week de gelatine in koud water. Breek de witte chocolade in een kom.
2. Verwarm melk, room, honing en vanille tot net onder het kookpunt. Haal van het vuur, voeg gelatine toe en meng.
3. Giet het warme mengsel over de witte chocolade en laat smelten. Roer tot glad.
4. Voeg de mascarpone toe en mix met een staafmixer tot een gladde mousse.
 

Opbouw van de taart

1. Bestrijk de taartbodem met een dun laagje limoencurd.
2. Snijd een ronde vorm uit de biscuit (ongeveer 0,5 cm kleiner dan de taartvorm) en leg die op de curd.
3. Giet opnieuw limoencurd over de biscuit, net tot boven de biscuitlaag. Laat opstijven in de koelkast.
4. Maak intussen de witte chocoladevulling en giet die bovenop, tot net onder de rand.
5. Laat minstens enkele uren opstijven in de koelkast.
6. Werk af met blauwe bessen, bramen, hazelnoten en eventueel extra geraspte witte chocolade.

 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet