Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Maak de frambozen-bavaroistaart van Nette (Tessenderlo-Ham)

za 3 mei - 4:00

Ontdek het recept hieronder 👇🏼
De frambozen-bavaroistaart van Nette

Ingrediënten

  • 300g zandkoekjes
  • 100g boter
  • 300g (diepvries) frambozen
  • 5 gelatineblaadjes
  • 450ml slagroom
  • 50g suiker
  • 15g bloemsuiker
  • Flesje frambozen coulis (250ml)
  • Verse frambozen

Hoe maak je deze taart?

1 Bekleed een springvorm (+/- 20cm) met bakpapier + acetaat aan de zijkant

2 Maak de krokante bodem

  • Verkruimel de zandkoekjes
  • Smelt de boter
  • Meng de verkruimelde zandkoekjes met de boter
  • Stort op de bodem en duw aan
  • Laat hard worden in de frigo

     

3 Maak de frambozenbavarois

  • 3 gelatine blaadjes laten weken in koud water
  • Ontdooide frambozen mixen en zeven
  • Deze met suiker licht opwarmen
  • Gelatine uitknijpen en onder de gemixte frambozen mengen tot het gesmolten is
  • Slagroom + bloemsuiker half opkloppen
  • Frambozenmengsel onder slagroom scheppen
  • Op krokante bodem gieten en 2uur laten opstijven in de frigo

     

4 Maak de frambozenspiegel

  • 2 gelatine blaadjes laten weken in koud water
  • Frambozencoulis licht opwarmen
  • Gelatine uitknijpen en onder frambozencoulis mengen tot het gesmolten is
  • Over de bavarois gieten en 1 uur laten opstijven in de frigo

     

5 Afwerken met verse frambozen

 

6 Opeten!

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet