Maak de red velvet cheesecake van Zainab (Turnhout)
za 3 mei - 4:00

Ingrediënten
- 2 eieren
- 150 gr suiker
- 2 vanillesuiker
- snufje zout
- 85 ml zonnebloemolie
- 170 ml karnemelk
- 5 gr rode kleurstof
- 10 gr cacao
- 5 gr bakpoeder
- 160 gr bloem
- half zakje baking soda
theelepel azijn
Cheesecake vulling
- 400 gr roomkaas
- 100 gr suiker
- 2 vanillesuiker
- 100 gr creme fraiche
- 2 eieren
20 gr maizena
Creamcheese frosting
- 200 gr roomboter
- 100 gr poedersuiker
- 300 roomkaas
- theelepel vanille
Zo maak je de taart
Voor de redvelvet cake klop je de eieren samen met suiker, vanillesuiker en zout goed tot een gebonden mengsel, voeg de olie toe. Meng de kleurstof met karnemelk en deze mag ook bij je mengsel. Zeef de cacao, de bloem en bakpoeder en doe deze bij je mengsel kort kloppen tot een mengsel. Als laatste voeg je de bakingsoda met azijn. Het beslag is klaar en mag in een ingevet bakvorm voor 20 a 30 min in de oven op 160 graden. Controleer met een satéstokje of je cake gaar is voordat je die eruit haalt.
Klop voor de cheesecake de roomkaas, crème fraîche, suiker, vanillesuiker samen kort. Voeg de eieren een voor een en nadien, de maizena. het mengsel mag in een ingevette bakvorm met bakpapier voor 1u20min in de oven op 120 graden. Deze mag hierna nog een uurtje in de oven afkoelen. Nachtje in de koelkast opstijven.
Voor de frosting klop je de roomboter (op kamertemperatuur) 10 minuten, totdat het zacht en witter is geworden, voeg de poedersuiker, vanille en roomkaas (kamertemperatuur) toe. Zodra alles goed gemengd is, stop je met kloppen (niet te lang).
De redvelvet cake afsmeren met 1⁄4 van de frosting, hier je cheesecake opdoen en dan de rest van de frosting gebruiken om je taart mee af te smeren
Tips
👉🏼 Wanneer de redvelvet is afgekoeld, mag je met een taartzaag een klein stukje van boven afsnijden (horizontaal, zo snijd je die ook mooi recht). Dit restje kan je kruimelen of door een zeef halen en als decoratie voor de taart gebruiken.
👉🏼 Alle ingrediënten op kamertemperatuur. Voor de frosting gebruik je best een A-merk roomkaas, deze is wat stevige