Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Maak zelf mondmaskers: "De naaisters worden onze belangrijkste soldaten in de strijd tegen corona"

wo 18 mrt. - 9:35

Dat we binnen moeten blijven, hoeft niet meteen te betekenen dat we van thuis uit niks kunnen doen tegen het coronavirus. Anthony Liekens lanceert met maakjemondmasker.be een platform waarop alle informatie verzameld staat hoe je zelf mondmaskers kan maken.

Anthony Liekens bedacht deze actie niet op z'n eentje, het begon allemaal met een online platform van makers. "Make In Belgium is een digitaal platform van 'makers' om na te denken hoe we met onze expertise kunnen bijspringen. Intussen zijn we met meer dan 1000 mensen, en hebben we onszelf de corona-denktank gedoopt. Dat gaat van brandweercommandanten, techneuten, marketeers, maar ook héél véél naaisters."

"Belgische bevolking oproepen om zich mee in te zetten"

"Aangezien de laatste dagen duidelijk is geworden dat er een tekort aan mondmaskers is, willen we ons daar nu voor inzetten. We willen heel de Belgische bevolking oproepen om daar mee in te springen."

"De vraag is hoe we mondmaskers op een zo veilige mogelijke manier kunnen maken thuis. Natuurlijk gaan ze nooit dezelfde kwaliteit hebben als degene die in een ziekenhuis gebruikt worden. Maar als de voorraad echt opraakt, dan zijn wij toch al begonnen aan een back-up plan. Laten we hopen dat het niet nodig is, maar dan zijn we toch voorbereid. Alles is beter dan helemaal géén mondmasker."

"Iedereen die thuis een stukje katoen heeft liggen, kan aan de slag"

"We willen het mogelijk maken om op grote schaal thuis mondmaskers te maken. We hebben daarom op maakjemondmasker.be alle correcte informatie verzameld, zodat we een grote naai-actie kunnen starten. Iedereen die thuis zit en een stukje katoen heeft liggen, zelf met bloemetjes op, kan zo aan de slag gaan! Je kan perfect oude T-shirts uit katoen gebruiken om mondmaskers te maken. De naaisters gaan onze belangrijkste soldaten worden, en de naaimachines zijn onze wapens in deze strijd tegen het virus!"

"De patronen en handleidingen die op de website staan, zijn goedgekeurd door de FOD Volksgezondheid. Opnieuw met de voetnoot dat ze niet dezelfde kwaliteit als chirurgische mondmaskers hebben."

Je weet dus wat je te doen staat: surf naar maakjemondmasker.be en ga aan de slag!

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet