
de madammen
Maak zelf overheerlijke halfgedroogde tomaatjes
In de keuken
ma 30 mrt. - 9:46

Dit heb je nodig
- een bakje, of twee, kerstomaten
- goede olijfolie
- (zee)zout
- wat tijm, wat oregano
Aan de slag
- Verwarm je oven voor op 80 graden. Zet een rooster klaar.
- Halveer de tomaatjes.
- Besprenkel met olijfolie en (zee)zout.
- Voeg tijm en oregano toe.
- Meng alles goed door elkaar.
- Leg de tomaatjes op het rooster, met de snijkant naar boven.
- Zet het rooster in de oven én zet dan de oven uit.
Dat is het!
Nu is het wachten geblazen. Laat de tomaatjes zo'n 8 uur in de oven. En laat de oven de hele tijd dicht. De warmte moet erin blijven.
Na ongeveer 8 uur haal je de tomaatjes uit de oven. Je kan ze meteen verorberen of in een afgesloten bokaal - eventueel met wat extra olijfolie - in de koelkast bewaren. Dompel je de tomaten volledig onder in olijfolie, dan kan je de tomaten gerust enkele maanden bewaren.
Tip
Je oven netjes houden? Leg een stuk bakpapier onder het rooster om het vocht van de tomaatjes op te vangen.