Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Maasmechelse kokkin Beyhan Ağirdağ geeft haar recept voor sarma, gevulde druivenbladeren

vr 21 apr. - 8:14

De Ramadan is achter de rug en dit betekent dat het tijd is voor het Suikerfeest. Beyhan Ağirdağ stelde voor ons enkele recepten samen. Vandaag laten we jullie kennis maken met gevulde druivenbladeren of sarma.
Sarma
© Foto: Beyhan Ağirdağ

Dit heb je nodig

  • 1 kg druivenbladeren 

Vulling

  • 500 gram rijst 

  • 2 uien heel fijngesnipperd 

  • 1 gepureerde verse tomaat

  • 100 ml olijfolie 

  • 1 koffielepel sambal 

  • 2 eetlepels geconcentreerde tomatenpuree

  • 1 koffielepel droge munt 

  • 1 koffielepel gedroogde rode pepervlokken 

  • 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie 

  • Zout en peper

Saus

  • 100 ml olijfolie

  • 1 eetlepel geconcentreerde tomatenpuree

  • Citroensap

  • Kokend water

  • Zout

Aan de slag

  • Als je verse druivenbladeren gebruikt breng water aan de kook en blancheer de bladeren een paar minuten en laat daarna afkoelen. Geconserveerde druiven bladeren worden op dezelfde manier geblancheerd om het zout te verwijderen.

  • Meng alle ingrediënten voor de vulling samen in een kom en breng het mengsel op smaak met zout en peper.

  • Leg een druivenblad plat op een werkvlak schep er een koffielepel van de vulling op. Vouw de zijkanten erover heen en rol het blad strak en zorgvuldig op tot een sigaar.

  • Leg wat bladeren op de bodem van een grote pan en leg er de opgerolde druivenbladeren op.

  • Voor de saus meng je de olie, tomatenpuree, citroensap, zout en kokend water.

  • Giet alles over gevulde druivenbladeren tot alles juist onderstaat.

  • Leg een bord op de opgerolde druivenbladeren zodat de sarma tijdens het koken niet uit elkaar valt.

  • Laat de sarma op een zacht vuur ongeveer 60 min koken (let op dat er genoeg water is in de pan zodat ze niet aanbranden).

 

Ben je benieuwd naar meer recepten van Beyhan Ağirdağ? Volg haar dan op Instagram

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet