Mafé: kip met pindasaus
di 9 feb. - 9:20
Kip kan je op oneindig veel manieren klaarmaken. Vandaag doen we het op z'n Senegalees...

Kip wordt bijna overal ter wereld gegeten en je hebt dus ook heel veel verschillende bereidingswijzen. Wij kijken vandaag in de potten van Papa Demba, een Senegalees met een Afrikaans winkeltje vlakbij het De Coninckplein in Antwerpen. Hij verwerkt kip in een ‘mafé’, een traditioneel gerecht met pindasaus.
Ingrediënten
- 1 kip, in stukken gesneden
- 200 g pindakaas
- 2 uien
- 2 wortelen
- 3 verse tomaten of 1 doos gepelde tomaten (400 g)
- 1 doosje geconcentreerde tomaten
- 2-3 teentjes knoflook
- 1-2 hete pepers
- arachide olie
- 4 bouillonblokjes
- peper & zout
Zo ga je te werk :
- Schil en versnijd de uien, wortelen, tomaten en look.
- Verhit de olie en bak de stukken kip goudbruin.
- Voeg uien, paprika's en wortelen toe en kook enkele minuten.
- Voeg de knoflook toe en bak enkele minuten.
- Tomaten en tomatenpuree toevoegen.
- Voeg water toe totdat de kip bedekt is.
- Voeg de bouillonblokjes toe.
- Breng op smaak met peper & zout.
- Laat ongeveer 30 minuten sudderen.
- Voeg de pindakaas toe: begin met 2 eetlepels, controleer de smaak en voeg toe indien nodig.
- Voeg extra peper en zout toe indien nodig.