Marmerwafeltjes van Jeroen Meus
vr 11 dec. - 10:00
Dagelijkse Kost houdt wafelenbak voor de Warmste Week. Dat wordt gegarandeerd een succes met dit overheerlijke recept!

Dagelijkse Kost houdt wafelenbak voor de Warmste Week. Dat wordt gegarandeerd een succes met dit overheerlijke recept!
[ds nid:49174|build_mode:teaser]
Het recept van Marmerwafeltjes for life
INGREDIËNTEN:
Voor 4 personen
- 500 g bloem
- 300 g suiker
- 400 g boter (op kamertemperatuur)
- 6 eieren
- 50 g cacaopoeder
- 1 eetlepel en een halve koffielepel bakpoeder
- 1 vanillestokje
- een snuifje zout
Ook nodig: een keukenmachine (met hulpstuk om beslag te mengen), een wafelijzer en een rooster
BEREIDING:
- Meng de bloem met de suiker en doe er het bakpoeder bij.
- Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe ze bij de bloem en meng met de keukenmachine.
- Doe er de in stukjes gesneden boter en de eieren bij. Voeg een snuifje zout toe aan het deeg en meng alles goed met de keukenmachine.
- Deel het deeg in twee en meng één deel met cacaopoeder.
- Verwarm het wafelijzer.
- Neem twee lepels. Schep een lepel wit deeg en een lepel chocoladedeeg en draai ze in elkaar. Doe het deeg in het wafelijzer en bak een wafel.
- Laat de wafels afkoelen op een rooster.