Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

consument

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

radio2 natuurweekend

Afbeelding van het programma: radio2 middag in antwerpen

radio2 middag in antwerpen

Mermans stopt: "Topsport en een vaste job combineren lukte niet meer"

do 14 jun. - 13:04

De Arendonkse Lien Mermans (28) voetbalt niet langer bij de Red Flames, onze nationale vrouwenploeg. "In het vrouwenvoetbal verdien je helaas niet genoeg om rond te komen en de combinatie met mijn job als leerkracht werd te moeilijk", zegt ze.
Lien Mermans als Red Flame

"Met spijt in het hart"

Lien Mermans was één van de vaste waarden van de Red Flames, ze speelde er al meer dan 10 jaar. "Het is dan ook met spijt in het hart dat ik afscheid neem", zegt ze. "Ik heb er lang over nagedacht en het was een moeilijke beslissing." Mermans werkt als leerkracht lichamelijke opvoeding, en haar werkschema bleek moeilijk te combineren met de afspraken voor de Red Flames. Ze gaat wel nog op lager niveau blijven voetballen, bij eersteklasser VC Moldavo in Mol.

Niet te vergelijken met de Rode Duivels

Terwijl de Rode Duivels miljoenen binnenrijven, moeten de voetbalvrouwen van de Red Flames nog altijd een gewone job uitoefenen naast het voetballen als ze hun rekeningen betaald willen krijgen. "Ik heb een huis af te betalen en ik weet ook dat mijn voetbalcarrière geen jaren meer gaat duren", zegt Mermans. "Als ik dan alles afweeg, is het slimmer om te stoppen bij de Red Flames en mijn carrière als leerkracht voor te laten gaan."

Mermans begrijpt wel dat je de Red Flames niet op hetzelfde niveau kan zetten als de Rode Duivels. "Er zijn veel minder vrouwen die voetbal spelen, dus het is minder moeilijk om de selectie te halen. Maar het pikt wel dat je niet volledig voor het voetbal kan gaan, omdat vrouwen hier in België niet als profvoetballer erkend kunnen worden. Daarom trekken er ook veel meisjes naar het buitenland om daar als profvoetbalster aan de slag te gaan."

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet