Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Messenkunst in Kortenberg

vr 3 aug. - 9:20

Sander Miesse is 25 jaar oud en heeft een bijzonder beroep. Hij is professionele messenmaker. Zijn keukenmessen maakt hij volledig met de hand en worden zelfs door chefs in het buitenland gekocht.

Samen met zijn Duitse herder Jackie woont Sander op een mooi domein in Kortenberg. Daar is ook zijn messenatelier. Sander verzamelt messen, maar het liefst maakt hij ze zelf. Dit jaar won Sander nog een prijs met zijn messen tijdens 'Ambacht in de Kijker' in de categorie 'Parel van de Jury'. Hij versloeg 350 andere deelnemers. 

Golvend design

"Ik maak vooral keukenmessen", begint Sander. "Ik heb de vorm van het handvat zelf ontwikkeld om het zo soepel mogelijk in de hand te laten passen. Op eender welke manier je het mes in je hand houdt, het ligt altijd goed." Om tot dat design te komen heeft hij wel even mogen zoeken. "Ik heb zeker vier jaar opzoekwerk gedaan", lacht hij.

Sander zijn messen met ergonomische vorm vallen ook goed in de smaak in de keuken. "Mijn messen worden vooral aangekocht door koks, zowel de professionele chefs als de hobbykoks", zegt hij fier. 

Met de hand

"Ik maak mijn messen volledig met de hand. Er komen grote blokken staal binnen, paletten met hout en andere materialen. Alles gaat naar mijn atelier waar ik alles verwerk en waar de messen dan uiteindelijk worden geslepen. Het is hard werken, maar het loont." 

Als je meer wil weten over Sander zijn messen, z'n collectie kan je hier vinden.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet