Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: radio2 ann&daan

radio2 ann&daan

Messy Chef Jelle maakt het favoriete gerecht van Tina Turner: Fried chicken uit Nashville

do 25 mei - 8:30

Tina Turner mag dan als Zwitserse overleden zijn in Zwitserland, haar roots liggen in de Verenigde Staten, meer bepaald in Tennessee, in het stadje Brownsville waar ze geboren werd. Het is dan ook geen wonder dat haar favoriete recept een typisch gerecht uit de streek is: Fried chicken uit Nashville. Messy Chef Jelle vertelt hoe je het gerecht kan klaarmaken!
fried checken
© Pixabay

Dit heb je nodig

•    3 a 4kippendijen/onderbouten (zonder been)
•    1tl zout
•    200 ml karnemelk
•    1 tl cayenne
•    1 tl paprikapoeder
•    2 tenen look
•    Engelse, gele mosterd
•    2 augurken
•    1 witte ui (zoet/zacht)
•    100 g zelfrijzende bloem
•    150 g aardappelzetmeel (of maïzena)

Voor de afwerking:
•    2 tl paprikapoeder
•    1 tl zout
•    1 tl lookpoeder
•    2t  bruine suiker
•    2 tl cayennepeper

Zo maak je het

  • Marineer bij voorkeur de kip één nachtje. Meng de kip met het zout, de karnemelk, de cayenne en paprikapoeder. Voeg 2 tenen look toe en zet opzij. De karnemelk zorgt ervoor dat de kip extra zacht wordt.
  • Verwarm de friteuse op 160 graden.
  • Neem een bord en doe daar het bakpoeder en aardappelzetmeel in. Haal de kip uit de karnemelkmarinade en wentel hem in de bakpoedermengeling. Druk goed aan en zorg dat elk stukje kip mooi bedekt is. 
  • Laat het netje/ bakje van de friteuse beneden staan (anders plakt het er direct aan). Laat de kip zacht zakken in de olie. Bak ongeveer 2 minuten. 
  • Haal de kip er uit en laat heel even rusten (het liefst op een rooster).  
  • Verhoog de temperatuur naar 190 graden en bak terug 2 minuten tot gaar en super krokant.
  • Nu komt het trucje om de kip extra smaak en spice te geven. Neem een kom en doe daarin de paprikapoeder, lookpoeder, cayenne, suiker en zout. Neem met een pollepel wat frituurolie (een volle lepel) en giet dat bij het kruidenmengsel. Opgelet, warm uiteraard. 
  • Roer goed door elkaar en dop de kip kort na het bakken daar in. Laat even uitlekken.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet