Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

consument

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Met de fietstaxi door Hasselt

vr 6 apr. - 10:27

In Hasselt kunnen toeristen en bezoekers zich laten rondrijden in fietstaxi's. Twee fietstaxi's doen een soort toeristische rondrit, in verschillende thema's: beauty, uitgaan en jeugdig talent. Telkens met uitleg en aandacht voor bijzondere plekjes.

Belevenis

Het is dus geen echte taxi waarmee je je naar een zelfgekozen bestemming laat rijden. Maar eerder een toeristische belevenis. Pamira Projetti is één van de virtuele gidsen tijdens een rondrit: "We rijden bijvoorbeeld door de Maastrichterstraat met veel juwelierszaken of een leuke boekenwinkel. In het filmpje toon ik het en vertel ik er ook over met de bedoeling dat locals of toeristen daar naartoe kunnen gaan. Zo leren de mensen de stad anders kennen."

 

Droog

De fietstaxi's zijn overdekt. "We wonen nog steeds in België dus we moeten rekening houden met een spatje regen", gaat Palmira verder. "Het is een elektrische fiets en we zitten vrij ruim met plaats voor twee passagiers." Een fietstaxi kan je huren aan de balie van Visit Hasselt of via de website.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet