Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 zomerhit

consument

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

'Mini-Warmathon' in Daltonschool in Hasselt

ma 16 dec. - 1:29

De leerlingen van Dalton 2 in Hasselt lopen vandaag voor het goede doel tijdens een eigen 'Warmathon'. De sponsorloop door de gangen, klassen en over de speelplaats van de school is een actie voor de warmste week. De opbrengst gaat naar Re-born to be alive VZW.

Zodra de schoolbel klinkt stormen de leerlingen door de gangen. Het parcours gaat door de hele school. De Warmathon is een beetje afgekeken van de echte Warmathons tijdens De Warmste Week. Het concept werkt ook heel goed in de Daltonschool in Hasselt,  zegt meester Tom Smeets: "Er is nu al 4000 euro ingezameld nog voor we begonnen zijn. De Warmathon leeft heel erg. Dat komt ook omdat we lopen voor Re-born to be alive vzw. Zij sensibiliseren voor orgaandonatie."

Plots overlijden

Goele, de mama van drie kinderen op de Daltonschool is dit schooljaar erg plots overleden. Zij was heel erg begaan met de problematiek rond orgaandonatie. De Warmathon op de Daltonschool is er speciaal om Goele te herdenken, en om mensen aan te zetten om zich expliciet als orgaandonor te registreren. "Ouders die langskomen kunnen die registratie ook hier op de speelplaats doen", besluit meester Tom.

 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet