Mix van Guinness en lambiekbier van Timmermans wint gouden medaille
vr 19 jul. - 5:26

Kloris Devillé, brouwer bij brouwerij Timmermans, legt uit hoe 'Lambic & Stout ' tot stand kwam: "Het was een 'collaboration brew' met Guinness. Sinds 1911 importeren we al Guinness in België. Onze samenwerking is dus eigenlijk oud en nieuw. Onze huidige CEO, John Martin, is een tweetal jaar geleden naar Dublin gegaan en samen met de CEO van Guinness, John Kennedy, heeft hij een samenwerking afgesloten. Daarop hebben de hoofdbrouwer van Guiness, Peter Simpson, en onze meester-brouwer Willem Van Herreweghen, de handen in elkaar geslagen en zo is ons biertje eigenlijk tot stand gekomen."
Samenloop van traditionele bieren
"De benaming Lambic & Stout verklapt al voor een groot deel wat de ingrediënten zijn", legt Devillé uit. "Lambic & Stout bestaat uit een samenloop van traditionele bieren. Ook voor dit bier hebben we bijvoorbeeld de krieken van Lambiek gebruikt. Dat is eigenlijk een eeuwenoude traditie in het Pajottenland. Die fruitige smaak komt ook goed naar boven in het bier."
Kriek op de taart
Devillé en zijn team zijn heel blij met de prijs: "We wisten wel dat we iets speciaal in onze handen hadden. Maar dat het zo goed onthaald zou worden, was wel een echte verrassing en in dit geval dus de kriek op de taart natuurlijk."
Bier is op
De prijs zal geen boost voor de verkoop kunnen vormen, legt Devillé uit: "Onze stock is al op, maar geen nood, normaal zullen we in september nog wel wat biertjes kunnen aanbieden."