
de madammen
Mosseltjes met look, tijm en blond bier
In de keuken
ma 25 mei - 9:48
Haal de zee op je bord met dit heerlijke visgerecht!

Dit heb je nodig (2 personen)
- 2 kg mosselen
- 2 tenen look
- Een paar takjes tijm
- 1 flesje blond bier
- Klont boter
- 1 zakje mosselgroentjes
- Zwarte peper
- 3 eetlepels paneermeel
- Serveertip: verse frietjes
Mosselsausje:
- 3 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels mosterd
- Peper en zout
- 1 tl azijn
- 1 tl water
Aan de slag
- Meng alle ingrediënten voor het mosselsausje.
- Neem een grote kom of spoel de mosselen in de pompbak. Verwijder de baarden en spoel het zand weg.
- Smelt een klont boter in een grote pot. Bak de mosselgroenten glazig samen met 3 fijngesneden teentjes look. Blus met het bier en voeg de tijm toe.
- Zet het deksel op de pot en laat goed doorkoken tot de mosselen bijna opengaan.
- Voeg op het einde paneermeel toe om je mosselen iets meer ‘body te geven’. Je saus zal bovendien makkelijker aan je mosselen plakken Als de mosselen open zijn, zijn ze gaar.
- Serveer met verse frietjes.