Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Na Upstairs ook Downstairs rondleiding in Huis Nagels

do 5 okt. - 9:01

Zaterdag 7 oktober zet Huis Nagels in Sint-Truiden haar kelderdeuren open voor publiek. De negentiende-eeuwse notariswoning breidt haar rondleidingen uit met de personeelskelders.

Huis Nagels is het statige herenhuis waar in de 19de eeuw notaris Louis Nagels en zijn gezin woonden.
15 jaar geleden kochten Ingrid Grobben en Herman Collignon de woning van 1892 en renoveerden ze stap voor stap het huis in dezelfde stijl als vroeger. De bovenverdieping was eerst af en nu, zoveel jaar later, is ook de kelderverdieping klaar.

Het koppel woont samen met hun dochter in het huis, maar geeft ook rondleidingen. Nu de kelderverdieping helemaal gerenoveerd is, krijgt de bezoeker een volledig overzicht van hoe het er vroeger aan toeging. Het notarispaar had meer dan 7 mensen in dienst, die steevast in de kelders verbleven. Herman en Ingrid renoveerden ook de octopusstookkelder, een zeldzaam voorbeeld in Vlaanderen van een 19e-eeuwse warmeluchtverwarming.

De rest van het huis leest zich als een boek, met achter ieder kunstig detail een verhaal.

 

De imposante hal van Huis Nagels was in juni 2015 één van de decors voor de opnames van TV-fictiereeks 'Chaussée d'Amour'.

Voor de liefhebber van geschiedenis en architectuur zal op zaterdag 7 en zondag 8 oktober 2017 om 13h00 een speciale rondleiding worden georganiseerd in Huis Nagels. Meer informatie vind je op www.huisnagels.be.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet