de madammen
Niet veel tijd met kerst? 3 aperitiefhapjes klaar in maximum 15 minuten!

Bladerdeeghapje met brie en honing
Benodigdheden
- Pasteikuipjes (vaak verkocht per12)
- 1 punt romige brie
- Honing
- 4 takjes verse tijm
Werkwijze
4 ingrediënten, meer heb je niet nodig voor deze heerlijke aperitiefhapjes! In de supermarkt vind je klaargemaakte "pasteibakjes" van bladerdeeg. Verwarm je oven afhankelijk van de temperatuur op de verpakking van de pasteitjes. Snij de brie in stukjes en vul je pasteitjes hiermee op. De pasteitjes mogen tot helemaal boven gevuld zijn met brie, na het bakken zal de brie een beetje inzakken. Plaats de gevulde hapjes in een voorverwarmde oven. Elke oven verschilt een beetje qua temperatuur, afhankelijk van je oven laat je deze hapjes er 10 tot 15 minuten inzitten. Controleer de hapjes sowieso na 10 minuten. Wanneer je de hapjes uit de oven haalt, kan je ze even besprenkelen met een paar druppels honing. Leg daarna wat kleine takjes tijm op het hapje.
Smullen maar!
Fris komkommerhapje
Benodigdheden
- ½ komkommer
- 75 gr gerookte zalm
- 8 theelepels roomkaas
- 1 theelepel sesam
- prikkers
Werkwijze
De komkommer snijd je in verschillende sneetjes van ongeveer 1 cm dik. Je schept wat roomkaas op je stukje komkommer, daarboven leg je een beetje gerookte zalm. Je kan nog afwerken met enkele sesam-zaadjes.
Meloenprikker met ham
Benodigdheden
- Meloen
- Serranoham
- Munt
Werkwijze
Snij je meloen in kleine kubussen. Rond elk blokje wikkel je een sneetje serranoham. Je legt een klein blaadje munt op het stukje ham. Prik alles vast met de cocktailprikker.