Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Nieuwe kinderopvang in hartje Leuven krijgt plaats naast woonzorgcentrum

do 12 sep. - 10:25

Generaties worden met elkaar verbonden... Woonzorgcentrum Edouard Remy krijgt binnenkort nieuwe buren: 50 kinderen die worden opgevangen in een gloednieuw kinderdagverblijf. De eerste steen van de kinderopvang werd alvast gelegd.
© Foto: Radio 2

De grote put op de hoek van de Andreas Vesaliusstraat en de Frederik Lintsstraat wordt opgevuld. Er komt een nieuw kinderdagverblijf. De locatie is uniek want het kinderdagverblijf grenst aan woonzorgcentrum Edouard Remy. 

Spontane interactie 

Schepen van Zorg en Welzijn, Bieke Verlinden, legde vandaag de eerste steen van het nieuwe bouwproject. Het feit dat de opvang grenst aan het woonzorgcentrum is volgens haar positief. "We zien in het buitenland, maar ook in ons land, dat zo'n initiatieven positief uitdraaien. Volgens mij gaan er zich spontane interacties vormen tussen de ouderen en de kinderen. Er zijn hier veel activiteiten waar ze beide aan kunnen deelnemen. Het is hier ook een warme buurt, dus de buurtbewoners voelen zich ook enorm verbonden met het project", vertelt Verlinden.

Duurzaam

Er wordt ook ingezet op de duurzaamheid van het kinderdagverblijf. Zo worden er groene daken aangelegd. "Er wordt ook regenwater gerecupereerd om het verbruik van drinkwater te verminderen", vertelt Verlinden. "Buggy's, fietsen, bakfietsen kunnen ondergronds geplaatst worden én er wordt een kiss-and-ride zone voorzien zodat het verkeer in de straten beperkt blijft."

Het kinderdagverblijf opent in het najaar van 2020 en is een begin van een mooie toekomst wat betreft kinderdagverblijven in Leuven. "Na deze bouw zal er nog een nieuwbouw komen in Lolanden in Kessel-Lo", laat Verlinden nog weten. 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet