Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Nieuwe partij PRO zoekt 400 handtekeningen voor verkiezingen

do 28 mrt. - 8:30

De burgerpartij PRO is al actief in Vlaams-Brabant maar nieuw in Limburg. Pro wil in mei ook in onze provincie meedoen aan de Vlaamse verkiezingen. Gemakkelijk is dat niet want de partij moet daarvoor tegen dit weekend 400 Limburgse handtekeningen verzamelen.
© Foto: Radio 2

De kans dat Gilbert Jonkers uit Lommel je deze week op straat aanspreekt, is vrij groot. Hij wil in onze provincie met PRO meedoen aan de Vlaamse verkiezingen. PRO is ontstaan in Vlaams-Brabant als afscheiding van CD&V Merchtem. "Ik kom in m'n eentje op in Limburg", zegt Jonkers. "Maar er zijn al enkele mensen die zich spontaan kandidaat stellen om mee te doen."

Over de helft

Als Jonkers zich verkiesbaar wil stellen, moet hij ten laatste zaterdag een kieslijst en 400 handtekeningen indienen op het gemeentehuis. In de praktijk is vrijdag de deadline want op zaterdag zijn de kantoren van de gemeente Lommel gesloten. Op de gemeente worden de handtekeningen gecontroleerd en doorgegeven aan Binnenlandse Zaken. "We zitten nu al aan zo'n 250 handtekeningen, dus ik ben optimistisch", vertelt de Lommelaar. "Nog 150 te gaan, dus we zitten over de helft. We komen er zeker en vast." (lees verder onder foto)

Tijd voor vernieuwing

Jonkers deed al Hasselt en de eigen gemeente Lommel aan, en zal nog de hele week rondtrekken in  de provincie. Het lijkt alsof hij campagne voert maar daar is het nog een beetje te vroeg voor. "Ik vraag niet om de stem van mensen, wel om een kans om mee te doen", benadrukt hij. Heel wat mensen willen hem die kans ook geven en komen spontaan een handtekening zetten. "Ik vind het heel belangrijk dat '"de kleintjes" ook een kans krijgen tussen al die grote partijen", zegt een voorbijganger. "Het is tijd voor vernieuwing."

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet