Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

consument

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

radio2 natuurweekend

Nieuwe reeks: De Hete Zomer van Radio 2 Vlaams-Brabant

zo 25 aug. - 9:00

In de week van 19 augustus schuiven we alle sekstaboes aan de kant. Elke dag spreekt Yasmina El Messaoudi af met iemand uit de seksindustrie: een gigolo, erotische masseuses, en eigenaars van een striptent en parenclub. Je hoort de reportages elke middag op Radio 2 Vlaams-Brabant én hier op de website.
Yasmina bij een mannelijke escort
© Foto: Geert Van Hoeymissen

Elk verhaal is persoonlijk, open en vreemd genoeg ook herkenbaar. Omdat het gaat om heel gewone mensen met een bijzonder beroep.

Een erotische masseuse uit Diest die in de voetsporen van haar ouders is gestapt, een gigolo die eigenlijk voor een multinational werkt, een tantra-masseuse uit Tremelo die nooit had kunnen bedenken dat ze mannen en vrouwen zou verwennen. De eigenaar van een striptent in Zaventem die ooit als barman begon en de baas van een parenclub die uit de reclamewereld komt.

Taboe

Hoe dan ook, het taboe over sekswerk is nog groot. Niet alleen omdat spreken over betaalde seks en erotiek gevoelig blijft, maar ook omdat het nog steeds niet helemaal gelegaliseerd is. "In België mag je als sekswerker aan de slag of klant zijn, maar alle derde partijen die het beroep mogelijk maken kunnen gestraft worden. Zoals een boekhouder, chauffeur of raamuitbater. Een oude wet uit 1948 die erg achterhaald is", vindt Hans Vandecandelaere die drie jaar onderdook in de wereld van sekswerkers en er een boek over schreef: 'En vraag niet waarom. Sekswerk in België.' 

"De Hete Zomer van Radio 2 Vlaams-Brabant: Sekstaboes ontbloot" start op maandag 19 augustus om 17.45 uur bij David in Spits en is daarna iedere middag van de week te horen vanaf 12 uur op Radio 2 Vlaams-Brabant en hier op de website

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet