Nog geen cadeau of menu? "Kies voor een streekproduct"
ma 16 dec. - 2:00

“De eindejaarsfeesten zijn de ideale gelegenheid om te kiezen voor producten van eigen bodem", zegt gedeputeerde van Landbouw Inge Moors (CD&V). "Ons rijke pallet aan hoeve- en streekproducten is lekker, vers en vertellen een uniek verhaal.” Op de website www.limburgsmaaktnaarmeer.be kan je een uitgebreid aanbod terugvinden. "Heel wat producenten stellen cadeaupakketten samen met Limburgse honing, stroop, confituren, … Ook onze wijnen en schuimwijnen zijn een geliefd geschenk. Op tafel kan je dan weer origineel uit de hoek komen door een Limburgs feestmenu te serveren met producten van de landbouwer om de hoek.”
Topkoks
"Er wordt zoveel ingevoerd, maar streekproducten hebben dan toch nog altijd dat streepje voor, vindt Frank Vansimpsen van Sint Lucie in Tongeren. Hij kweekt waterkers en draait nu met plezier overuren. "In de eindejaarsperiode verdriedubbelt onze omzet. Met waterkers kan je niet alleen soep maken, maar ook een pesto, een vissausje of lekkere puree. Als hier vroeger mensen op bezoek kwamen, dan vroegen ze altijd naar recepten. Maar intussen werken ook Jeroen Meus, Peter Goossens regelmatig met waterkers en kan je die recepten op het internet vinden. Ik heb vroeger in de klas gezeten met Bert Meeuwis van restaurant de Slagmolen. Hij kiest ook regelmatig voor waterkers. Dus de topchefs kennen het intussen ook."