Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

consument

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

radio2 natuurweekend

Afbeelding van het programma: radio2 middag in west-vlaanderen

radio2 middag in west-vlaanderen

Noodplan afgekondigd in Koksijde na windhoos

di 15 okt. - 4:33

Een fel onweer heeft maandagnacht voor veel schade gezorgd in Koksijde. Het noodplan werd er afgekondigd na een windhoos. 8 bomen gingen tegen de vlakte en er werd gevreesd dat er voetgangers of fietsers onder lagen. Maar gelukkig was dat niet het geval.
© Foto: Radio 2

Een hevig onweer en een windhoos trok maandagavond over de westkust. In De Panne, Koksijde en Veurne zijn tientallen bomen omgewaaid die dwars over de weg liggen. Dakpannen, takken en losse elementen vlogen in het rond. In Koksijde woedde het onweer het ergst en werd zelfs het rampenplan afgekondigd. 

“Rond 10 uur ben ik ter plaatse gekomen. We stelden vast dat er grote schade was omdat 8 bomen de weg versperden in de Middenlaan en de Vanbuggenhoutlaan. We vreesden dat er slachtoffers onder lagen, maar dat was gelukkig niet het geval. Dinsdag blijven beide straten nog afgesloten tot alles gecontroleerd is. De bomen zullen worden verzaagd", zegt burgemeester Marc Vandenbussche.

Ook het tramverkeer was onderbroken en er werden vervangbussen ingelegd.

Ook schade rest westkust

Ook de rest van de westkust bleef niet gespaard. In De Panne vloog een dak van een tuinhuis en beschadigde een veranda en de bliksem sloeg in op de Sint-Pieterskerk. Ook in Oostduinkerke, Nieuwpoort en Middelkerke moest de brandweer uitrukken voor stormschade. In Veurne liep een auto schade op door vallende takken. 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet