Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

consument

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Nu ook bewonersparkeren in Antwerpse wijken buiten de Singel

ma 1 apr. - 4:30

Vanaf vandaag geldt in Antwerpen een nieuwe parkeerregeling in de wijken buiten de Singel. Voortaan zal je onder meer in Borgerhout en Berchem moeten betalen of een blauwe parkeerschijf leggen, want in die wijken wordt bewonersparkeren ingevoerd. Daarmee wil de stad de parkeerdruk in de districten verminderen.
Parkeerzone
© Stad Antwerpen

Ook in de buurt van het Sportpaleis of Antwerp Expo en aan het Middelheimziekenhuis kan je als niet-bewoner voortaan maar korte tijd je auto kwijt. "Heel wat bewoners klaagden over de toenemende parkeerdrukte. We zagen dat veel pendelaars zich in de wijken buiten de ring parkeerden en van daaruit met Velo of de tram naar het werk gingen", zegt schepen van mobiliteit Koen Kennis (N-VA).

"We gaan de eerste weken voornamelijk sensibiliseren, maar als we systematisch overtredingen zien, gaan we er wel tegen optreden. Het is ook zo dat dit geen splinternieuwe gegeven is, want binnen de Ring zitten we al jaren met een bewonersparkeerzone en merken we dat dat perfect gaat."

Volgens CD&V Antwerpen is de nieuwe parkeerregeling niet duidelijk gecommuniceerd naar alle bewoners. Ze vinden dan ook dat bewoners die nog geen parkeervergunning hebben aangevraagd de komende weken geen boete mogen krijgen.

Op deze website kan je nog eens nalezen waar je moet betalen en waar niet.
 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet