Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 zomerhit

consument

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Oeps! Bart De Wever doet nieuwjaarsinterview in onderbroek

ma 4 jan. - 7:00

Goed nadenken over je outfit, en de manier waarop je jezelf in beeld brengt tijdens een videovergadering: we hebben het allemaal al doende geleerd in 2020. Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zondigde even tegen die basisregels tijdens een nieuwjaarsinterview bij Radio 2. De Wever filmde zichzelf vanuit zijn slaapkamer, netjes uitgedost in een ruitjeshemd. Maar onder dat hemd bleek niet meer dan een onderbroek te zitten, merkte Kim Debrie op. Wat De Wever door de mand deed vallen? Een slecht geplaatste spiegel.

De Wever werd tijdens 'Goede Voornemens 2021' geïnterviewd over de eindejaarsfeesten en zijn goede voornemens voor het nieuwe jaar. Zo leerden we dat de Antwerpse burgemeester vooral in conditie wil blijven "dat is wat beginnen slabakken, door een gebrek aan loopwedstrijden en ik wil van mijn coronakilo's af." 

Kilo's die misschien zijn blijven plakken na de eindejaarsmaaltijden. Op het menu bij de familie De Wever: een uitgebreide gourmet op Kerstmis ("leuk voor de kinderen"), en huisgemaakte vol-au-vent op oudejaarsavond "met zelfgerolde balletjes van mijn vrouw. Ik heb de frieten gebakken. Altijd een feest", aldus De Wever.

Blote benen

De sfeer tijdens het gesprek is bijzonder gemoedelijk. De Wever lijkt zo even te vergeten dat het interview zowel in klank als beeld te volgen valt, via de app van Radio 2 en de uitzending op Eén. De Wever gunt ons bijvoorbeeld een blik op zijn niet-opgemaakte bed, maar het oog van presentatrice Kim Debrie valt tijdens het gesprek op de blote benen van De Wever. 

"Ik ben wat afgeleid", geeft Debrie toe. "U heeft een heel mooi hemdje aan, dat heeft u waarschijnlijk speciaal voor ons aangetrokken. Maar onder dat hemdje: kan het zijn dat u daar in uw onderbroek zit?", vraagt ze. "Hoe kan je dat weten"?, antwoordt De Wever betrapt. "Omdat ik voor een spiegel zit waarschijnlijk. Verdorie. Daar heb ik geen rekening mee gehouden. Bij deze begint het jaar met een bijzonder gênant moment."

Viraal

Het 'onderbroekinterview' van de Antwerpse burgemeester gaat intussen de wereld rond. In verschillende landen is de uitschuiver opgepikt en zorgt voor de nodige hilariteit.

Bekijk hieronder de opmerkzame vraag van Kim Debrie, en het antwoord van Bart De Wever.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet