Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Oosterzele wil geen asbeststort in Balegem

vr 24 mei - 2:33

Ontginningsbedrijf Balegro wil asbest storten op zijn terrein in Balegem, en doet vrijdagavond die plannen uit de doeken. Een aanvraag is er nog niet. Maar het gemeentebestuur is nu al zeker dat het een negatief advies zal geven als die aanvraag er komt.
steengroeve Balegem
© Radio2

Balegro heeft steengroeves in Balegem bij Oosterzele, en heeft plannen om asbest in zijn lege putten te dumpen. Het zou om 8.000 ton asbest gaan. Het bedrijf moet hiervoor een aanvraag indienen bij de provincie, maar deed dat nog niet. Als die aanvraag er komt, is het gemeentebestuur nu al zeker dat het een negatief advies zal geven. 

"te veel asbest en verkeer"

Schepen Elsy De Wilde: "De 8.000 ton asbest die Balegro in onze gemeente wil dumpen vinden we veel te veel. Bovendien zal er ook een af- en aanrijden zijn van vrachtwagens, en dat zal een grote impact hebben op de mobiliteit. Als de aanvraag er komt, moeten wij advies geven en ook het openbaar onderzoek leiden. Binnen het gemeentebestuur is er unanimiteit om een negatief advies te geven. En we hopen dat er tijdens het openbaar onderzoek veel bezwaren worden ingediend, die het negatief advies mee verantwoorden, en de kans op een vergunning kleiner maken."

Oosterzele betreurt ook dat inwoners pas begin deze week een uitnodiging kregen voor de het infomoment dat Balegro vrijdagavond houdt. Elsie De Wilde: "Veel mensen hebben al plannen op een vrijdagavond, en kunnen er niet bij zijn. We hopen intussen dat het bedrijf geen aanvraag meer indient, nu het onderwerp zoveel negatieve reacties heeft uitgelokt."

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet