Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 zomerhit

consument

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Oud Gerechtshof wordt flink onder handen genomen

wo 30 okt. - 2:38

Na een bijna volledige renovatie van de buitenkant wordt nu ook de binnenkant van het oude gerechtsgebouw in Antwerpen aangepakt. Het gebouw aan de Britselei is van 1877 wordt helemaal heringericht, om er onder meer het Hof van Beroep, het Parket-Generaal en de assisenzaken onder te brengen.
voorgevel gerechtshof
© Foto: Radio 2

Vermits het gaat om een beschermd gebouw, moet de aannemer voorzichtig te werk gaan en de oorspronkelijke plannen volgen. Projectleider Katrien Huyghe: "Het wordt hersteld naar het ontwerp van architect Bakelmans. Dat ontwerp is tijdens de uitvoering vertroebeld geraakt. We willen teruggaan naar het oorspronkelijk ontwerp omdat dat een goede oplossing biedt aan de werking van een gerechtsgebouw. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een gescheiden circulatie van magistraten, publiek en gedetineerden."

De restauratie begint volgende week.  Er worden ook nog wat buitenwerken uitgevoerd maar omdat de meeste werken binnen gebeuren zal er weinig hinder zijn voor de buurt. Er gebeuren ook heel specifieke restauraties aan bijvoorbeeld meubilair en schilderijen. Alles moet klaar zijn in de loop van 2022.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet