Pajotse wijndomeinen zoeken druivenplukkers
vr 16 aug. - 10:02
"Tot nu konden we de druivenoogst op eigen kracht bolwerken", zegt Sam Dehandschutter van het wijndomein. "We hebben ongeveer vijf hectare wijngaarden. De voorbije jaren hebben we de oogst kunnen doen met een kleine groep kennissen. Maar dit jaar geeft onze aanplant van 2016 zijn maximale volume. Om die hoeveelheid druiven te oogsten doen we dit jaar voor het eerst een beroep op extra tijdelijke krachten. "
Profiel
"Er is niet echt voorkennis nodig", zegt Sam. "Je moet wel willen werken en graag in de natuur bezig zijn. Wij geven een briefing voor de pluk begint. Je moet ook een vroege vogel zijn. We beginnen te plukken om zeven uur 's morgens. Dat gaat door tot ongeveer drie uur. Er is uiteraard een middagpauze voorzien." Daarna kunnen wij de geplukte druiven verwerken. Je kan je voor één of meerdere dagen kandidaat stellen. Alles gebeurt via officiële inschrijving en verloning."
Mousserende wijn
"We gaan dit jaar vooral oogsten voor schuimwijnen", licht Sam nog toe. De oogst daarvoor vindt normaal in de loop van september plaats. Ik schat dat we tussen 10 en 15 september zullen beginnen. Ik zou al heel blij zijn als we aan ongeveer 20 plukkers geraken." Kandidaten kunnen zich melden via email.