
de madammen
Pascale Naessens: zeetong een beetje anders
In de keuken
wo 15 nov. - 10:30

Variatie op
Pascale zelf doet het een beetje anders. Ze wentelt de tong niet in bloem maar bakt ze wel in goede boter. In een pannetje apart smelt ze opnieuw wat goede boter en voegt er dan stukjes tomaat, stukjes ansjovis en wat peterselie bij. Dat alles laat ze dan 'smelten' (niet bakken!) zodat alle smaken zich vermengen. Als het sausje klaar is, gewoon over de gebakken tong gieten. Heerlijk, eenvoudig!
Nog eens anders...
Tongrolletjes met groenten, nori en wasabi

Ingrediënten
- 2 tongen, gefileerd
- olijfolie
- 1 tomaat
- 2 norivellen
- 1 bosuitje, gesnipperd
- sherryazijn
- sojasaus
- wasabi (tube)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Leg de tongfilets op een werkblad met het vel naar beneden. Smeer ze in met olijfolie, kruid met peper en zout en rol ze op. Plaats ze rechtop in een ovenschotel en zet die 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Maak ondertussen het sausje. Ontpit de tomaat. Vang het sap op en snijd het vruchtvlees in blokjes. Knip de norivellen met een schaar in stukjes. Vouw de vellen een aantal keer dubbel, knip er eerst lange reepjes van en knip dan de reepjes in stukjes.
- Doe de bosui samen met de blokjes tomaat, het tomatensap en de stukjes nori in een pannetje. Giet er een flinke scheut olijfolie, sherryazijn en sojasaus bij. Voeg wasabi bij naar smaak. Let op, want dit is best pittig, dus doe dit geleidelijk aan en proef regelmatig. Kruid met peper en zout (het werkt gemakkelijk als je de wasabi oplost in een beetje sojasaus en dan toevoegt).
- Schik de tongrolletjes op de borden en giet het sausje erover.
(Bron: Mijn Pure Keuken 2 - Pascale Naessens)