Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Pasen vieren voor de schoolpoort

ma 17 apr. - 10:29

Een tiental ouders staat sinds vrijdagnamiddag aan de poort van de school Ter Sterre in Moorslede. Dat is een speciale school voor kinderen met autisme. De ouders willen zeker zijn dat ze hun kind kunnen inschrijven.
Kamperende ouders aan schoolpoort

De ouders brachten het paasweekend door in de kou, voor de schoolpoort. De inschrijvingen starten morgen. De ouders kregen van de school te horen dat er normaal voor iedereen plaats zal zijn, maar toch nemen zij het zekere voor het onzekere.

Online inschrijven is ook geen optie. In De Passer in Brugge was er enkele weken geleden zo'n online inschrijving, die begon om 17u. En vijf minuten later waren alle plaatsen al volzet, en er stonden nog tien mensen op de wachtlijst. Als we hier komen kamperen hebben we er wat meer vat op. Het is niet de schuld van de school dat we hier moeten kamperen. Zij zitten ook vast aan hun budgetten. Er zijn steeds meer kinderen die aangepast onderwijs nodig hebben, dus op hoger niveau moeten ze ons kunnen verzekeren dat er altijd plaats zal zijn voor onze kinderen.

— Mama Sofie Deparcq

Een kind moet naar school gaan. Je wil als ouder een school die het bestbij je kind past. Kinderen met autisme hebben nood aan een rustige omgeving, en hier is dat zo. Er zijn hier kleine klassen, duidelijke structuur, warme schoolgeest ... Ik denk dat de kinderen hier alle kansen krijgen die ze in het gewone onderwijs ook zouden krijgen, ondanks hun beperking.

— Mama Liesbeth Luyckx

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet