Pasta met tonijn of zalm
vr 14 sep. - 10:00
Een pastgerecht met vis. Je kan kiezen om het klaar te maken met tonijn of met zalm. Cathérine zelf verkiest tonijn. Een simpel maar erg lekker gerecht!

Een pastgerecht met vis. Je kan kiezen om het klaar te maken met tonijn of met zalm. Cathérine zelf verkiest tonijn. Een simpel maar erg lekker gerecht!
INGREDIENTEN
(4 personen)
- 300 g deegwaren
- 1 blik tonijn in olie
- 1 stronkje broccoli
- 1 fijngehakte sjalot
- 2 gehakte teentjes knoflook
- gehakte platte peterselie
- olijfolie
- peper en zout
BEREIDING
- Laat de sjalot en de knoflook zweten in de olie. Doe er de uitgelekte tonijn en de platte peterselie bij. Voeg peper en zout toe en laat 3 à 4 minuten zweten op een laag vuur.
- Kook intussen de pasta. Voeg 5 minuten voor het einde van de gaartijd aan het gezouten kookwater de in roosjes gesneden broccoli toe: zo krijgt de pasta extra smaak. Laat uitlekken, meng met de tonijnbereiding. Werk af met een scheutje olie.
- Voor dit recept kunt u ook verse zalm gebruiken die je in reepjes hebt gesneden.