Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Petra beviel te vroeg van haar dochter: "Ik had schrik dat ik niet zo'n goeie band met haar zou hebben"

do 17 nov. - 10:56

17 november is het Wereld Prematurendag. Aanleiding voor Anja Daems om samen met Petra en haar dochter Billie een bezoek te brengen aan het Universitair Ziekenhuis in Antwerpen. 16 jaar geleden werd Billie daar geboren. 3 maanden te vroeg, amper 920 gram zwaar.
Petra en dochter Billie
© Foto Radio 2

"Ik voel mij hier nog altijd thuis"

“Ook al lijkt het hier zo medisch, ik voel mij hier toch nog altijd thuis,” vertelt Petra. "Billie verbleef anderhalve maand op de afdeling neonatologie na haar geboorte. Toen ik door de gangen liep, kon ik in de kamertjes de hartslag van de baby'tjes zien en hoorde ik allerlei geluiden. Na een tijdje leer je wat die geluiden betekenen. Week na week ging er ook altijd een draadje van Billie af.”

"Ik had schrik om een mindere band te hebben"

Petra en haar man Herman hadden al een dochter toen Billie geboren werd. “Ik had eigenlijk schrik dat ik met Billie een minder goede band ging hebben dan met mijn andere dochter Roos, omdat ik ze niet voldragen had.”

Petra moest haar dochter dan ook snel uit handen geven na haar bevalling. “Ik denk dat ik in het begin onbewust afstand wou nemen, omdat ik schrik had dat het misschien ging foutlopen. Natuurlijk deed ik dat niet, hé! Je bent zot van je kind, dat is je oerinstinct om dat graag te zien.”

15 jaar later

Billie is ondertussen 15 jaar oud en herinnert zich natuurlijk niets van haar eerste maanden. Het enige wat ze nog overhoudt aan haar vroeggeboorte, is een litteken op haar hand. Ook Petra heeft er eentje. “Dat is onze
prematurentattoeage.”

Bekijk hier de video van het bezoek van Petra & Billie

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet