Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Spits

Pokémon GO, wat is dat eigenlijk?

di 12 jul. - 1:41

Het nieuwste, hippe smartphonespelletje, simpel uitgelegd.
Pokémon GO is een nieuw, gratis smartphone-spel van Nintendo. Het is het laatste spel uit het Pokémon-universum: een verzameling tekenfilms, ruilkaartspellen, films en computerspellen die al sinds de jaren 90 immens populair zijn.

Kort uitgelegd

Pokémon

In de oude Pokémon-spelletjes moet je wezentjes, Pokémons, vangen in een fantasiewereld. Die kan je trainen en laten vechten met Pokémons van andere trainers, of ruilen met andere Pokémons. Op die manier verdien jij als trainer ook punten.
Maar wat als dat nu eens kon in de echte wereld? Dat is het opzet van Pokémon GO.

Hoe werkt Pokémon GO?

Als je de app opent zie je een kaart van je omgeving. Daarin ga je op zoek naar Pokémons in je buurt. Je moet er dus wel je zetel voor uit! Dat is meteen het leuke aan het spel: het speelt zich voornamelijk buiten af.
Heb je een Pokémon ontdekt, dan moet je 'm gaan vangen: je duidt het wezentje aan op de kaart en de app opent je camera. Je ziet dan je camerabeeld waar de virtuele Pokémon in staat (augmented reality heet dat). Je gooit er met een swipe-beweging een bal, je Pokébal, naartoe en hop! Gevangen!

Hype

Pokémons vangen in de echte wereld was zowat de natte droom van elke Pokémon-fan. Het verklaart ineens waarom het spel in geen tijd zo'n hype is geworden.
De app is binnen de week al meer dan 5 miljoen keer gedownload. De sociale media worden overspoeld door berichten en foto's van spelers. Er zijn meer mensen die nu dagelijks Pokémon GO spelen dan Tinder gebruiken, de populaire dating-app!

Wel blijven opletten

Met je geconcentreerde blik op je smartphone buiten rondwandelen kan al eens nare gevolgen hebben. De eerste berichten van ongelukjes tijdens Pokémon GO-zoektochten zijn intussen een feit.
Maar met iets of wat gezond verstand kan je je probleemloos gaan uitleven, buiten, in de natuur of in de stad.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet