Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Pommelien Thijs draagt lichtpuntje op aan #LikeMe-mama Ann Van den Broeck: "Het was waanzinnig om jou in het Sportpaleis te zien"

do 15 feb. - 9:22

Actrice Ann Van den Broeck kreeg in 2022 de diagnose borstkanker. Op het afscheidsconcert van #LikeMe in januari maakte ze bekend dat ze kankervrij is. Aan haar zijde op het podium toen stond Pommelien Thijs, die de rol van haar dochter speelde in de reeks. Dat ontroerende moment kreeg nog een vervolg op Radio2 bij Margaux Bogaert: Pommelien verraste Ann met een lichtpuntje tegen kanker: "Je was zo een inspiratiebron voor ons allemaal."
pommelien - ann van den broeck
© VRT - Frank Lambrechts

In januari nam de cast van de Ketnet-serie '#LikeMe' afscheid van het publiek met vier uitverkochte concerten in het Sportpaleis. Daar zorgde Ann Van den Broeck voor een emotioneel moment. In het eerste seizoen was ze te zien als Kristel, de moeder van Caro, gespeeld door Pommelien Thijs. In de reeks moest Caro afscheid nemen van haar moeder, die aan kanker leed. Het eerste seizoen werd uitgezonden in 2019, drie jaar later kreeg Van den Broeck zélf de diagnose borstkanker.

In januari 2024 maakte ze op het podium van het Sportpaleis bekend dat ze zelf kankervrij was verklaard. "Niet alle verhalen lopen slecht af, zoals dat van Kristel. Er zijn heel veel verhalen die goed aflopen, want ik sta nu op het podium van het Sportpaleis, kankervrij", klonk het toen.

"Waanzinnig wat je toen gedaan hebt"

Kankervrij betekent niet dat alles meteen zoals voor je ziekte is. "Ik ben sinds september opnieuw fulltime aan het werk, en soms wreken de lange dagen zich nog. Het blijft nog altijd zoeken naar een goed evenwicht. Mijn lichaam is sterker aan het worden, maar mijn spieren zijn nog niet helemaal terug bijvoorbeeld. Maar... Ik ga nog altijd vooruit, ik stagneer niet", vertelt de actrice aan Margaux in 'Lichtpuntjes tegen kanker'. 

De prestatie die Ann neerzette in het Sportpaleis verdiende daarom volgens Pommelien Thijs een lichtpuntje tegen kanker. "Ik heb zo genoten om met Ann in het Sportpaleis te staan. Het was zo inspirerend om haar, letterlijk, uit het plafond van het Sportpaleis te zien komen."

"Voor mij was het een mooie afsluiter, mijn eigen Beyoncé-moment in het Sportpaleis! Het verhaal van mijn personage in #LikeMe was zo verweven geraakt met mijn eigen leven. Het was mooi om dat hoofdstuk zo te kunnen afsluiten", klonk het ontroerd bij Ann.

Voor wie schijnt jouw lichtpuntje? Aan wie wil jij een lichtpuntje opdragen? Vorm mee het grootste lichtpunt tegen kanker en koop een lichtpuntje op lichtpuntjestegenkanker.be

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet