Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Provincie weigert nieuwbouw dierenasiel Ninove

do 12 sep. - 5:39

De stad Ninove had voor een nieuw dierenasiel een vergunning gegeven, maar de provincie heeft de vergunning vernietigd, na klachten van twee omwonenden. Uitbaters en stad bekijken of ze in beroep gaan.
poesjes
© Foto: Dierenasiel Ninove

Het dierenasiel in Ninove wil een nieuwbouw zetten op de plaats van het huidig gebouw, en had daarvoor een vergunning gekregen van de stad Ninove. Maar het provinciebestuur heeft die vergunning nu vernietigd. Enkele buurtbewoners hadden klacht ingediend. 

Geen algemeen belang

Volgens de provincie zou een nieuw dierenasiel niet van algemeen belang zijn. Schepen van dierenwelzijn Katie Coppens is het daar niet mee eens: "De provincie vernietigde de vergunning omdat het asiel niet van algemeen belang zou zijn. Maar wij hadden een vergunning gegeven net omdat we vinden dat het dierenasiel wél van algemeen belang is. Het vangt naast honden en katten ook soms andere dieren op. Er komen ook dieren in terecht uit buurgemeenten. Als we geen dierenasiel meer zouden hebben, zouden er meer dieren op straat lopen. Een asiel is dus broodnodig."

Zonevreemd

"Het is ook zo dat het huidige asiel in agrarisch gebied ligt en zonevreemd is. Een vergunning geven voor een nieuwbouw op die plaats kan juridisch dan ook niet. Een vergunning voor renovatie of uitbreiding zou eventueel wel kunnen. Mochten we beroep aantekenen, en verliezen, dan zouden we toch voor een grondige renovatie en eventueel een uitbreiding moeten gaan. Want zoals de dieren er nu zitten in kooien van betonplaten, dat kan zo niet verder."

Nieuwbouw beter voor buren

Volgens de uitbaters van het dierenasiel zou de nieuwbouw ook beter zijn voor de buren. Het gebouw zou beter geïsoleerd zijn en de honden zouden ook 's nachts in het gebouw kunnen blijven, zodat er minder geluidsoverlast zou zijn. 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet