radio2 stelt voor

test je kennis

Racing Genk uitgeschakeld in het Europese voetbal na 1-4 verlies van Salzburg

do 28 nov. - 6:04

KRC Genk heeft de fans niet kunnen verwennen tijdens zijn laatste thuismatch in de Champions League. Voor de rust telde Salzburg Genk al uit met 2 goals in 2 minuten. Genk is Europees uitgeschakeld. Trainer Hannes Wolf blijft optimistisch: "We spelen nog niet op ons topniveau, toch hebben we weer enkele zaken geleerd."
© foto: sporza

In de heenwedstrijd in Salzburg verloor Genk met 6-2. Dat moest deze keer anders. Tot opluchting van Genk, startte Håland van Salzburg op de bank maar ook zonder de Noorse sensatie kwam Salzburg na 2 minuten bijna op voorsprong. De jonge Genk-doelman Gaetan Coucke voorkwam de vroege 0-1 met een uitstekende redding.

En toen ging het mis

Maar even later deed Coucke het minder goed. Hij kon een ver schot van Szoboszlai niet klemmen en de eerste goal voor Salzburg was binnen. Dat bracht Genk zo uit zijn evenwicht dat het amper 2 minuten later, net voor de rust, een tweede doelpunt binnen kreeg.

Toch historisch record voor Genk

Kort voor het einde kon Samatta de Genkse eer redden. Meer dan een doekje voor het bloeden was het niet. Het werd zelfs nog 1-4 voor Salzburg. Samatta scoorde intussen al drie keer in de Champions League en dat is een record. Nooit eerder kon een Genk-speler zo vaak scoren in Champions Leaguewedstrijden. Over twee weken is er nog één Europese wedstrijd, in en tegen Napoli met ex-Genk speler Koulibaly en Rode Duivel Dries Mertens.