Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

consument

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Radio 2 Kustwandeling: De Panne

do 28 jun. - 11:14

Radio 2 dokterde samen met Sport Vlaanderen een sportieve én interessante wandeling uit. Kim Debrie is jouw gastvrouw van dienst en hier vind je de wegen en de paadjes die je zo meteen in De Panne gaat ontdekken! Zorg dat je smartphone goed opgeladen is en maak onderweg ook enkele selfies. Dan kan je straks meedoen aan de selfiewedstrijd!
Foto Westtoer
© Foto Westtoer

Start: Dienst Toerisme    

We starten deze wandeling aan de Dienst Toerisme, aan de Zeelaan 21. 
Luister nu naar het eerste fragment.

Kykhillpark

Ga linksaf, volg de Zeelaan en op je linkerkant heb je de groene long van het centrum, het Kykhillpark. Sla de Hoge Duinenlaan in en volg het pad omhoog. Bij het tweede poortje kan je eventjes naar het uitkijkplatform en heb je er zicht op de mooie Dumontwijk.

Leopold II

Ga terug vanwaar je komt en volg de Hoge Duinenlaan tot aan de trambaan. Steek over en je komt op de Zeedijk. Sla linksaf en bewandel de Zeedijk tot het Leopold I standbeeld. Op het strand kun je ook het recente kunstwerk van Beaufort zien.

Zeilwagens

Stap de Esplanade naar beneden af en neem het tweede straatje rechts. Tussen de gebouwen door ga je rechtdoor en kom je aan de oprit van het zeilwagencentrum die ook richting het strand loopt.

Een beetje geschiedenis

Sla nu linksaf. Je komt uit op de Dynastielaan uit. Deze straat volg je altijd rechtdoor tot aan het rondpuntje.

Natuurreservaat De Westhoek

Keer nu terug langs het rondpuntje en stap tot aan een overdekt zitbankje, volg dit kleine steegje richting de Groene Biezenlaan. Deze brede laan is gelegen langs het prachtige natuurreservaat De Westhoek. Dit gebied is zeker een bezoekje waard of ga eventjes op het uitkijkplatform kijken naar dit uitgestrekt gebied, dit wel zonder buggy/rolstoel. 
 

Tram

Je volgt de Groene Biezenlaan tot aan de M. Calmeynlaan en deze straat volg je verder tot aan de Westhoeklaan. Sla linksaf en volg de Westhoeklaan tot aan het grote rondpunt (stopplaats tram).

Wandel en win!

Wandelen is gezond. Wandelen én allerhande weetjes ontdekken is bovendien leuk. En wandelen én winnen, dat is nog leuker, toch? 

Dankzij Sport Vlaanderen kan je een waardebon van 30 euro winnen voor een sportwinkel in je buurt!

Wat moet je doen?

1. Maak een selfie tijdens één van de Radio 2 Kustwandelingen of tijdens één van de leuke belevingstochten in het binnenland.

2. Download en open de Radio 2-app en kies onderaan 'reageer'. Stuur je foto door met #kustwandeling en geef ook je e-mailadres door. Meer hoef je niet te doen om kans te maken op een waardebon van 30 euro bij een sportwinkel in je buurt! 

De Sportzomer van Sport Vlaanderen

Op zoek naar nog meer leuk wandelingen, zoek- of belevingstochten? Neem dan een kijkje op de website van De Sportzomer van Sport Vlaanderen. Je vindt er hopen inspiratie om de hele vakantie lang sportief bezig te zijn. Aan de kust en in het binnenland!

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet