Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

  • Antwerpen

mis niets!

Aha!

Radio 2 stelt voor

consument

Erop uit

Radio 2 Limburg ontkoppelde 35 jaar geleden

do 27 sep. - 6:21

Op 3 oktober 1983, 35 jaar geleden, startte elke gewestelijke omroep met een dagelijks radioprogramma van één uur.

Op 28 maart 1948, nu 70 jaar geleden, kwam de eerste volledige uitzending vanuit de Dr. Willemsstraat in Hasselt. Toen spraken we nog over de gewestelijke omroep Limburg van het NIR. In 1959 verhuisden we naar de Martelarenlaan, en een decennium later trokken we naar een gebouw aan de Rodenbachstraat, een gebouw dat de BRT had gekocht van de Kempische Steenkoolmijnen.

Van daaruit begonnen we op 3 oktober 1983 met de eerste uitzending van "Middagpost", elke werkdag tussen 12 uur en 13 uur. Het was een programma boordevol regionale informatie met Michel Ilsen, Alice van Dael en secretaresse Ria Esters. De voltallige ploeg van toen zie je op de foto hierboven.

Wereldprimeur!

Nauwelijks 2 maanden later pakte Radio 2 Limburg al uit met een wereldprimeur: het eerste radioprogramma dat volledig met Compact Discs, CD's,  gemaakt werd. Het was een spannend en heuglijk moment, maar niet voor iedereen. Want het was meteen ook de laatste uitzending van "Selfservice", het toen erg populaire verzoekplatenprogramma van Tom Vossen, dat vooral bij studenten erg in de smaak viel.

En nog maar eens... verhuizen

In 2004 verhuisde Radio 2 Limburg van de Rodenbachstraat naar het nieuwe gebouw aan de Via Media, waar we 14 jaar lang ochtend-, middag- en avondprogramma's maakten en in onze nieuwsbulletins het laatste nieuws uit Limburg brachten. 

Bouw Radio 2 Limburg Via Media

Bouw Radio 2 Limburg Via Media

Op 19 november 2018 sluiten we ook daar weer de deuren en komen we nog dichter naar je toe, wanneer we onze intrek nemen in de fonkelnieuwe studio's en kantoren in de oude rijkswachtkazerne aan het nieuwe stadhuis.

"De Kezerreme."

Aan je favoriete programma's verandert er niets: elke werkdag vanaf 6 uur krijg je vanuit onze nieuwe stek "Start je Dag" en tussen 12 en 13 uur is er "De Middag"

Meer zoals dit ..

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet