Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: radio2 weekwatchers

radio2 weekwatchers

Radio2 Weekwatchers bedanken Frank Deboosere: "Dinsdag is hij er niet meer en dat doet zeer"

za 18 mrt. - 2:42

Weerman Frank Deboosere gaat maandag 20 maart met pensioen. Het hele Radio2 Weekwatchers-team haalde alles uit de kast om hem een mooi afscheid te bezorgen. Van de Weekwatchersband, oude bekenden als Somers en Verschueren, Sven de Leijer tot zélfs astronaut Frank De Winne, allemaal droegen ze de VRT-weerman een warm hart toe. Om het met de woorden van Ruben Van Gucht te zeggen: "Zo maken ze ze niet meer!"
Frank Deboosere

Frank werd overspoeld met reacties na de aankondiging van zijn pensioen. "Ik heb veel boezems gedrukt tegen mijn smalle borst deze week. Het doet allemaal een beetje vreemd, want ik sta op zich niet graag in de belangstelling. Ik wil gewoon mijn ding doen", reageert Frank bescheiden bij Ruben Van Gucht.

Frank en de zaterdagochtend bij Radio2

In 1987 startte Frank als weerman bij VRT en sinds 1990 was hij elke zaterdagochtend plichtsbewust en even enthousiast van de partij bij Radio2. Starten deed hij bij 'Ochtendkuren met Somers en Verschueren'. In 2004 maakte het duo plaats voor 'Niets is Zeker'. In 2008 nam Christel Van Dyck de fakkel over in 'En nu Serieus'. Sinds 2014 maakt Frank Deboosere het mooie weer bij Ruben Van Gucht in Radio2 Weekwatchers. "De enige reden dat ik hier graag kwam, was omdat hier lekkere pistolets waren", grapt Frank over zijn trouwe aanwezigheid op zaterdagochtend.

Eindigen deed hij zoals het allemaal begon in 1990: bij presentatoren Somers en Verschueren, die een eenmalige comeback maakten.

Ik wil vooral het juiste weer voorspellen in mijn laatste weerbericht maandag.

— Frank Deboosere

Dirk Somers en Luc Verschueren waren niet de enigen die Frank kwamen uitzwaaien, ook Sven de Leijer was van de partij. Als fan van het eerste uur, bracht hij een ontroerende ode aan Frank: "De start van de lente wordt voor mij de start van de eeuwige herfst", klonk het.

Cathérine Vandoorne had ook alleen maar mooie woorden in overvloed. "Soms kwam Frank te laat, maar dan had hij een goede reden. Hij was onderweg gestopt om een praatje te doen met een groep bezoekers aan de VRT. Frank maakt altijd tijd voor de mensen, en hij antwoordt altijd met een glimlach. Ik zou het niet kunnen", besluit Cathérine al lachend.

frank en catherine

Tussen de platen door toonden we foto's van onze kinderen aan elkaar. Frank is meer een vriend geworden dan een collega.

— Cathérine Vandoorne

Wetenschapper Hetty Helsmoortel maakte een overzicht van alle belangrijke wetenschappelijke ontwikkelingen die hebben plaatsgevonden tijdens de carrière van Frank. Daarbovenop had ze nog een speciale boodschap van ruimtevaarder Frank De Winne!

"Ik heb weerberichten gelezen toen mijn vrouw in de kraamkamer aan het persen was"

Meer dan dertig jaar stond Frank paraat als weerman. De job doorkruiste zelfs de meest persoonlijke momenten in zijn privéleven. "Ik heb weerberichten gelezen toen mijn vrouw in de kraamkamer aan het persen was, maar ook een kwartier nadat ik te horen kreeg dat mijn vader overleden was. Dat was zwaar, maar je moet dan de knop even omdraaien, the show must go on."

Mathieu en Guillaume brachten samen met de Weekwatchersband een afscheidslied voor Frank

De mooiste foto's van de laatste zaterdagochtend van Frank Deboosere bij Radio2 Weekwatchers

De Weekwatchersband
Frank Deboosere en Cathérine Vandoorne
Somers & Verschueren met Frank Deboosere
Het publiek
Frank Deboosere
De Weekwatchersband
Frank Deboosere
Afscheid Frank Deboosere
Afscheid Frank Deboosere
Lisa Van Rossem
Een ode aan Frank Deboosere

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet