Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 zomerhit

consument

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Recensie: Bart Peeters Deluxe 2019, het betere verjaardagsfeestje

wo 27 nov. - 8:10

Bart Peeters wordt 60 en dat viert hij met een marathon van optredens in de Lotto Arena. Maar liefst negen keer laat Bart de zaal vollopen. Een grote zaal die Bart omtovert tot een gezellige living waar plaats is voor een danske en een gevoelige snaar.

Spoiler alert! Als je liever naar een optreden gaat en je helemaal laat verrassen door het optreden, lees je best niet verder. Onze redacteur onthult enkele 'speciallekes' om je helemaal warm te maken voor de show.

 

 ‘Bart Peeters Deluxe’ begint op een ingetogen manier, een serene Bart Peeters en zijn gitaar alleen op het podium. Na excuses dat hij en zijn band grote zalen niet gewoon zijn, begint hij solo - onder de indruk - aan zijn eerste nummer 'Zonder woorden'. Het wordt drukker op het podium wanneer ‘De Ideale Mannen’ opkomen, Barts 5 trouwe muzikanten.

She Goes Nana

Bart kondigde op voorhand aan dat er in de show twee grote verrassingen zitten. De eerste krijg je al voor de pauze. Ronny Mosuse zingt samen met Bart het nummer ‘Zeester met Koffie'.  Het duo krijgt de zaal stil wanneer ze vertellen over broer Robert Mosuse die in april 2000 overleed aan een hersentumor.

Op een nacht heb ik een Nederlandstalige tekst geschreven op de tonen van 'She goes Nana'. Ik stuurde het door naar Ronny. Hij antwoordde één woord. IJzersterk.

— Bart Peeters

“Het is sinds The Radio’s geleden dat  Ronny en ik samen hebben gespeeld”, vertelt Bart aan Radio 2. “Ik vond dat we een eerbetoon moesten spelen voor Robert. We zijn met The Radio’s in heel wat landen gedraaid geweest met 'She goes Nana', maar dat is een Engels nummer en dat konden we niet doen in de Lotto. Op een nacht heb ik een Nederlandstalige tekst geschreven op de tonen van de hit. Ik stuurde het door naar Ronny. Hij antwoordde één woord. IJzersterk.”

Bart en Ronny

Bart en Ronny

De eerste helft van de show eindigt met een nummer waarvan je denkt ‘Oei, wat gaan ze nu nog spelen aan het einde van de avond?’. Bart Peeters laat de arena knallen op de Vlaamse versie van die andere hit van The Radio’s, ‘I’m into folk’.

500 stemmig

Instant kippenvel wanneer tijdens ‘Liefde is Alles’ het doek valt voor een 500-koppig koor onder leiding van Hans Primusz. Als Bart een beetje later een duet zingt met deze 500 zangers en zangeressen, krijgt hij de zaal echt volledig stil.

Koor

Koor

Na een bom van een finale eindigt Bart even ingetogen zoals hij begonnen is op de tonen van zijn Sinterklaasnummer Kniktieklaas’. Wat een show.

Bart speelt nog tot zaterdag in de Lotto Arena in Antwerpen, begin januari speelt hij nog een keer 5 shows. Voor 5 en 7 januari zijn nog tickets beschikbaar.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet