Recept: Cheeseburger met rundvlees en een slaatje
do 4 aug. - 8:21
Als het wat meer mag zijn, dan ben je met dit recept goed op weg!

Dit heb je nodig (voor 2 burgers)
Voor de burgers
- 1 ui
- Bakboter + olie (naar keuze)
- 150 gram rundsgehakt
- 2 pakjes smeltkaas
- 2 augurken
- 50 g gefrituurde uitjes
- 2 broodjes (liefst zacht)
Voor de saus
- 3 el mayonaise
- 1 tl mosterd
- 1 el curryketchup
- 1 tl azijn
- 1 tl bruine suiker
- een halve sjalot
Voor het slaatje
- 1 Romeinse sla (grote of 2 kleintjes)
- 5 takjes bieslook
- Parmezaanse kaas
- 1 el pickles
- 3 el water
- 2 el mayonaise
- Peper en zout
- 1 tomaat
Aan de slag
Maak de saus
- Meng alle ingrediënten voor de saus.
- Snipper de sjalot fijn en plaats één minuut in de microgolfoven op 750 watt.
- Laat afkoelen.
Maak de burgers
- Snijd de augurken in plakjes.
- Snijd de ui in zeer fijne plakjes, eventueel met een mandoline.
- Kruid het gehakt met peper en zout en rol twee balletjes. Duw de balletjes plat tot een burger.
- Smelt wat boter en olie in een pan met lage rand. Bak de burgers ongeveer twee minuten aan elke kant. Leg op elke burger een schijfje ui en een plakje kaas. Plaats het deksel op de pan tot de kaas smelt.
- Snijd de broodjes op en grill ze.
- Besmeer de onderste helft van de broodjes met de saus, beleg met de gefrituurde uitjes, burger en de augurk.
Maak het slaatje
- Maak een dressing met de pickles, water en mayonaise. Snijd de tomaat in fijne blokjes en voeg toe aan de dressing. Kruid met peper en zout.
- Snijd de sla horizontaal doormidden. Lepel er de dressing over en werk af met Parmezaanse kaas en fijngesneden bieslook.

lekker van bij ons