Recept: de lekkerste wafels van oma
In de keuken
vr 2 dec. - 4:15
In veel huishoudens vind je nog kookboekenexemplaren die nog maar half aan elkaar hangen. Heel typisch zijn ook de zelfgeschreven receptjes op kleine papiertjes tussen de bladzijden van dat boek. Het is in zo’n kookboek dat luisteraar Mieke Vossen het verloren gewaand recept terug vond van de befaamde wafels van haar moeder.

Wat heb je nodig?
- 1 kg zelfrijzende bloem
- 700 gram suiker
- 6 pakjes vanillesuiker
- 800 gram margarine (half-harde, half-zachte)
- 10 eieren
Bereiding:
- Bloem mengen met de suiker en vanillesuiker.
- Laat de boter smelten, en doe het bij de bloem en suiker.
- Het geel van de eieren bijvoegen en goed mengen.
- Eiwit stijf kloppen en voorzichtig mengen in deeg (steeds in dezelfde richting roeren)
- Onmiddellijk bakken.