
de madammen
Recept de Messy Chef: Aspergesoep a la flamande
In de keuken
ma 10 mei - 9:45

Dit heb je nodig (2-4 personen):
• 2 ui
• 1 bussel witte asperges
• 2 blaadjes laurier
• 1 eetlepel boter
• 600 ml water
• 1 kippenbouillonblokje
• Zeste van 1 citroen
• ½ bos peterselie
• 2 schelletjes ham
• 2 eitjes
• Scheutje volle room (naar wens)
• Peper en zout
Zo ga je te werk:
1. Snijd de ui en de asperges in fijne stukken. Je hoeft de asperge niet te schillen als je een goede mixer/blender hebt.
2. Zet terwijl een pot water op en kook de eitjes 8 minuten en laat ze afkoelen. Pel ze en snijd in blokjes. Snijd de peterselie fijn en de ham in blokjes.
3. Stoof de groenten aan in een klontje boter. Voeg de laurier toe. Voeg het bouillonblokje toe en blus met het water. Laat 15 minuten pruttelen tot de asperges gaar zijn. Haal de laurierblaadjes uit de soep. Mix de aspergesoep bij voorkeur in de blender voor een zachtere structuur. Voeg een scheut room toe (naar keuze)
4. Serveer en werk af met het ei, peterselie en de ham.