
de madammen
Recept: Griet met groene saus
do 19 mei - 5:09
Weet jij welk ingrediënt we hebben weggebiept? Als je het kan raden, maak je kans op 375 euro aan kookpotten!

4 weken lang - van 16 mei tot en met 10 juni - kan je bij De Madammen elke werkdag een kookpannenset van Beka ter waarde van 375 euro winnen.
Om te kunnen winnen, moet je luisteren naar De Madammen, van maandag tot en met vrijdag, tussen 10 en 12. Hou je telefoon in de aanslag en bel op het goede moment.
De recepten die bij het spel horen, kan je hier op de site elke dag opnieuw raadplegen.

Griet met groene saus
Het uitzicht is even belangrijk dan de smaak, dachten ze ook al in de Middeleeuwen. Ze waren gek op gerechten in felle kleuren en grootse decoratieve tafelstukken zoals opgezette dieren.
Griet met groene saus uit de 14de eeuw
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 1 handvol verse peterselie
- 1 cm verse gember
- 3 el paneermeel
- 1 el ciderazijn
- 1 l visbouillon
- 800 g grietfilet
Bereiding
Maak eerst de saus: hak de peterselie en schil de gember en hak die eveneens fijn. Voeg het paneermeel toe en de azijn aan de visbouillon en voeg ook de gember en de peterselie toe. Laat even inkoken op een zacht vuurtje. Pureer met een staafmixer en zeef de saus of haal door een passe-vite. Verwarm de groene visbouillon net tot onder het kookpunt, pocheer de vis. Als de vis gaar is, serveer je hem meteen met de saus.