Recept: Heerlijk gelakt buikspek met koolsalade
do 28 jul. - 7:00
Een heerlijk recept voor zomerse dagen!

Dit heb je nodig (voor 4 personen):
Voor het buikspek:
- 1 stuk ongezouten buikspek (700 à 800 g)
- 2 l kippenbouillon
- 1 el ketchup
- 3 el sojasaus
- 2 el water
- ½ tl knoflookpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- ½ limoen (sap)
- Snufje cayennepeper
- Olie
Voor de groenten:
- ½ spitskool
- ¼ rode kool
- 2 wortelen
- 2 lente-uien
- 1 chilipeper
- Zout
Voor de dressing:
- 1 tl vissaus
- Sap van 1 limoen
- 1,5 el honing
- 2 el olie
Voor de afwerking:
- 60 g pindanoten (gezouten)
- Verse koriander
Aan de slag
- Kook het buikspek op een zacht vuurtje 60 à 90 minuten gaar in de kippenbouillon. Laat afkoelen, snijd er de bovenste vetlaag van. Houd opzij.
- Meng de vissaus, limoensap, honing en olie tot een dressing.
- Snijd de spitskool en rode kool in erg fijne sliertjes, eventueel met behulp van een mandoline. Rasp de wortel, snijd de lente-ui in ringen en de chilipeper fijn.
- Doe alles in een mengkom en voeg de dressing toe. Kruid bij met een snufje zout. Meng goed, knijp eens met je handen goed door de groenten en laat een halfuurtje staan.
- Meng ondertussen de ketchup, sojasaus, water, knoflookpoeder, paprikapoeder, limoensap en cayennepeper.
- Snijd het buikspek in blokjes. Kruid met peper en zout en bak ze krokant in de olie.
- Giet een beetje van de olie weg en voeg het mengsel van ketchup en sojasaus toe. Laat nog een minuutje inkoken tot wanneer de saus goed rond het buikspek zit.
- Hak de noten fijn, snijd de koriander fijn.
- Meng de noten en koriander onder de salade.
- Serveer in een bord, leg daarop de blokjes buikspek. Smakelijk!

lekker van bij ons