
radio2 aan zee
Recept: heerlijk koteletje met blackwellsaus en salsa met druiven van The Messy Chef
do 18 aug. - 2:23

Het recept is voor 2 personen.
Dit heb je nodig:
• 2 Belgische varkenskoteletjes
• 300 ml bouillon (runderfond of kalfsfond)
• 1 eetlepel pickles
• 250 ml volle room (30 %)
• Peper en zout
• Boter
• 80 g druiven
• ½ rode ui
• ½ Stengel groene selder
• Olijfolie
• Paar druppels citroensap
• Paar takjes bieslook
• Grof zeezout
• Afwerking: een paar zout chips
Zo ga je te werk:
Doe de bouillon in een klein kookpannetje. Voeg de pickles toe samen met de room en laat op een zacht vuurtje inkoken tot een gebonden saus.
Snijd de druiven doormidden. Snijd de groene selder en de rode ui in fijne blokjes. Meng alles samen met peper, zout, olijfolie en een paar druppels citroensap en laat even staan. Voeg op het einde fijngesneden bieslook toe.
Dep het vlees goed droog met keukenpapier. Kruid de koteletjes met peper en zout. Bak ze aan in een warme pan met daarin een scheutje olijfolie en een kontje boter. Bak 2 minuten aan beide kanten. Laat het vlees 1 minuut rusten op een bord.
Serveer de koteletjes met de salsa, saus en een paar zout chips on the side.

banner lekker van bij ons