Recept: heerlijke seldersoep
ma 26 okt. - 1:00
Een heerlijke soep voor de koudere herfst- en wintermaanden.
Dit heb je nodig
- 600 gram geschilde groene selder, in plakjes
- 1 middelgrote gesnipperde ui
- 3 geplette knoflookteentjes
- 2 geschilde appels (bijvoorbeeld Granny Smith), in partjes
- 1,5 liter gevogeltebouillon
- 25 gram boter
- citroensap
- fijngesneden peterselie ter versiering
Aan de slag!
- Smelt de boter en bak de uien 5 minuten.
- Voeg de knoflook toe en laat nog 1 minuut op het vuur staan.
- Voeg de selder en appel toe. Wentel ze in de boter.
- Schenk er een liter gevogeltebouillon bij.
- Breng op smaak en laat ongeveer 20 minuten al roerend sudderen, tot de selderij gaar is.
- Laat de soep wat afkoelen, schenk in een blender en leng al mixend aan met de rest van de bouillon.
- Voeg het citroensap toe en breng op smaak.
- Dien heet op met peterselie.